MissSare
Şifa kaynağı pekmez, geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor

Şifa kaynağı pekmez, geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor

Tarih 16 Eylül 2020, 01:53 Editör Haber Merkezi

Osmaniye'desofraların vazgeçilmezi, şifa kaynağı üzüm pekmezi, geleneksel yöntemlerle sofralara ulaşıyor.

Salkımlarından toplanarak başlayan üzümlerin zahmetli yolculuğu daha sonra birçok aşamadan geçiyor. Toplanıp çöplerinden ayrılan üzümler yıkandıktan sonra kil toprağın yer aldığı çuvallara dolduruluyor. Çuvalların çiğnenmesiyle çıkan üzüm suyu bir saat kadar odun ateşinde kaynatıldıktan sonra dinlendiren ertesi gün yeniden odun ateşinde kaynatılarak kırmızı renk alan pekmez daha sonra üstü örtülerek güneşte birkaç gün dinlenmeye bırakılıyor. Ardından kaplara konulan şifa kaynağı pekmez sofralardaki yerini almaya hazır hale geliyor. Pekmez üreticisi İlknur Karaüce, üzümün binbir zahmetle geleneksel yöntemler kullanılarak pekmeze dönüştürüldüğünü söyledi. Karaüce, genellikle kahvaltı sofralarında tüketilen üzüm pekmezinin, yaz aylarında dağlardan getirilen kar ile karıştırılarak "Karsambaç" olarak da tercih edildiğini belirtti.

Bu haber 12 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Osmaniye

Düziçi’nde uyuşturucu operasyonu

Düziçi’nde uyuşturucu operasyonu Osmaniye’nin Düziçi İlçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi yakalandı.

Toprakkale’de resmi kurumlar dezenfekte ediliyor

Toprakkale’de resmi kurumlar dezenfekte ediliyor Osmaniye’nin Toprakkale İlçesinde Toprakkale Belediyesi'nin dezenfekte çalışmaları devam ediyor.

      BASIN İLAN KURUMU


      HABER ARA


Gelişmiş Arama

     ANKET

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?



Tüm Anketler

     HAVA DURUMU